ELEGIDA LA NOVA COMISSIÓ EXECUTIVA DE LA UGT FICA DE CATALUNYA

0
1077

La UGT FICA de Catalunya ha finalitzat aquest matí el seu primer congrés després que el 2016 tingués lloc la fusió de les antigues federacions MCA-UGT de Catalunya i FITAG-UGT de Catalunya, englobant els treballadors i les treballadores dels sectors de la indústria, la construcció i el sector agro a Catalunya.

La candidatura que encapçala el secretari general de la federació, Antonio José Rudilla, ha estat escollida pel 96% dels delegats i les delegades.

Secretaria General

Sotssecretaria General

Secretaria d’Organització

Secretaria d’Acció Sindical

Secretaria d’Internacional

Secretaria d’Administració

Secretaria de Salut Laboral, Medi Ambient i Formació

Secretaria de Recursos

Secretaria de la Regió Metropolitana

Secretaria del Sector de la Indústria Automobilística

Secretaria del Sector Químic, Tèxtil i Arts Gràfiques

Secretaria del Sector Agroalimentari

Secretaria del Sector Metal·lúrgic

Secretaria del Sector de la Construcció i la Mineria

Secretaria del Sector de l’Energia i l’Aigua

Secretaria del Sector de Bèns d’Equip 

Antonio J. Rudilla Vega

Ester Espigares Martínez

Sergio Moreno Rodríguez

Bernardo Fuertes Lozano

Susana Fructuoso González

Sebastián Santana Moro

Antonia Fuentes Gómez

Primitivo Cerezo García

Ángel De Dios Murillo

Yolanda Funés Reyes

Moisés Fortuny Bordás

Alicia Buil Cuenca

Javier Abadía Montes

Juani Arenas Gómez

Laura Márquez Torrijos

Manel Molina Álvarez

En aquest congrés, en què per primera vegada a la història del nostre sindicat s’ha fet una ponència congressual feminista, la UGT FICA de Catalunya ha aprovat, entre altres, les següents resolucions d’urgència:

  • Primer la seguretat dels treballadors i les treballadores front la Covid a les empreses: Exigim a l’administració que doni resposta a les nostre reivindicacions, que exigeixi a les empreses el compliment del seu deure de protecció caps als seus treballadors i treballadores i que exerceixi un control exhaustiu de les condicions de seguretat en el sí de les empreses.
  • UGT FICA de Catalunya feminista: Des de la UGT FICA de Catalunya resolem que hem d’anar més enllà d’exigir el compliment de la llei, incloent clàusules de millores en els convenis col·lectiu i exigint sí o sí mesures d’igualtat en tots els centres de treball, independentment del nombre de treballadores i treballadors que tinguin.
  • Reconeixement i enfortiment del sector industrial català: Des de la UGT FICA de Catalunya exigim que la representació política cregui i aposti des de la convicció en el sector industrial, donant continuïtat i creant un nou marc que garanteixi la supervivència d’un teixit industrial que és generador de treball competitiu i de qualitat.
  • Hem d’aturar l’ús abusiu de la subcontractació: Des de la UGT FICA de Catalunya exigim que, amb la finalitat d’acabar amb la desregulació laboral que comporta la precarietat laboral als treballadors i treballadores, des de la UGT FICA de Catalunya exigim que l’activitat pròpia de l’empresa es delimiti per llei, modificant l’article 42 de l’Estatut dels Treballadors i l’article 43, per combatre processos abusius d’externalització que poden comportar una cessió il·legal de treballadors i treballadores.
  • Resolució treballadors i treballadores del camp. Des de la UGT FICA de Catalunya demanem a totes les administracions impicades una solució inmediata i real per erradicar la precarietat laboral en el sector del camp, que a hores d’ara s’assembla molt a l’esclavitud. Parlem d’un sector esencial que no ha deixat de treballar des de l’inici de la crisi sanitària que vivim, i que ocupa 50.000 persones a tot Catalunya. Cal dignificar d’una vegada per totes el treball al camp, combatent jornades laborals inacabables, desequilibri de sous entre homes i dones, i pagament de les hores per sota de conveni.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí