Durant la trobada amb la patronal, ha sorgit l’oferta de començar a negociar l’any 2022 les condicions dels treballadors i treballadores del sector. La UGT de Catalunya mostra el seu rebuig frontalment davant aquesta demanda i exigeix que primer se solucionin els increments de l’IPC del 2021.

Aquest matí s’ha presenciat, al centre de la capital, el gran èxit de convocatòria a la manifestació dels afectats i afectades pel conveni del metall de la província de Barcelona.

Quan ha finalitzat la mateixa, a la Seu de Foment Nacional del treball, els negociadors sindicals del conveni s’han reunit amb la patronal del sector. Aquests últims han ofert començar a negociar les taules retributives del 2022, oferta que ha estat totalment rebutjada per part de la UGT de Catalunya, ja que exigim que, prèviament a poder negociar les taules, se solucioni el diferencial del 4% en l’IPC de l’any 2021, i que la patronal compleixi el conveni col·lectiu al qual es va comprometre a regularitzar.

Les nostres reivindicacions són:

  • Exigim immediatament la signatura de l’actualització de taules amb l’increment del 4%, i el pagament amb efectes retroactius des de gener de 2022.
  • Exigim el desenvolupament de les comissions de treball del Pacte Complementari Sisè del conveni anterior (Guàrdia i Reguarda, Plans Industrials, Desconnexió Digital, Registre de Jornada, Treball a Distància, desenvolupament de les dietes i Ocupació).
  • Exigim l’actualització i registre del cos del conveni amb les dues actualitzacions anteriorment explicitades.
  • Exigim abordar la negociació del conveni amb ambició per a convertir-lo en un instrument real de canvi i transformació justa.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí