JORNADA “LA UGT CONTRA EL CÀNCER LABORAL: CONEIXEMENT, CONSCIENCIACIÓ I VISIBILITZACIÓ”

0
430

El proper 28 d’abril, amb motiu del Dia Internacional de la Seguretat i la Salut en el Treball, tindrà lloc la jornada “La UGT de Catalunya contra el càncer laboral: coneixement, conscienciació i visibilització”, que pretén dotar d’eines a les treballadores i treballadors per donar a conèixer i fer prendre consciència del risc d’exposició a agents cancerígens i les seves conseqüències des de diferents punts de vista, a fi d’obtenir-ne una visió general.

El Programa de la Jornada serà de:

9.00h Presentació. Núria Gilgado, secretària de Política Sindical de la UGT de Catalunya

9.30h Gestió dels agents cancerígens. Què són? Classificació, normativa i gestió de la prevenció. Xavier Solans Lampurlanés, cap de la Unitat Tècnica de Condicions Ambientals de l’Institut Nacional de Seguretat i Salut en el Treball (CNCT-INSST)

10.15h Medicina del treball i càncer. M. Teófila Vicente Herrero, doctora en medicina, especialista en Medicina del Treball, del Grup Càncer i Treball. Asociación Española de Especialistas en Medicina del Trabajo (AEEMT)

10.35h Infradeclaració del càncer d’origen laboral i les seves despeses associades. Alfredo Menéndez, catedràtic d’Història de la Ciència de la Universidad de Granada

11. 00h Bones pràctiques. Modera: F. Xavier Borrajo, responsable salut laboral UGT- Serveis Públics

Manipulació agents cancerígens. Carles García, responsable Salut Laboral FICA Tarragona i delegat de prevenció de BASF

​​​​​​​Experiència “Unitat hospitalària de patologia laboral”. Consol Serra, doctora en Medicina, especialista en Medicina del Treball, Servei de Salut Laboral, Parc de Salut MAR. IP del

Centre d’Investigació en Salut Laboral (CiSAL), IMIM/Universitat Pompeu Fabra.

Negociació col·lectiva sobre la tornada a la feina després d’una baixa de llarga durada. Fernando Cobano, responsable de salut laboral del Sector Salut i Serveis Sociosanitaris. UGT-Serveis Públics.

12.00h Cloenda. Camil Ros, secretari general de la UGT de Catalunya

El 28 d’abril de 9 a 12.30 h a la sala de les Brigades Internacionals de la UGT de Catalunya de Rambla Santa Mònica, 10, de Barcelona.

Inscripció prèvia a https://form.jotform.com/221003280620336

Aquí podreu consultar el cartell i programa complet.

També podeu seguir la retransmissió de la jornada a través de la pàgina web www.ugt.cat