Aquest fet és un avenç cap al necessari objectiu de dignificar els salaris i seguir avançant per aconseguir que el SMI arribi al 60% del salari mitjà que recomana la Carta Social Europea
Aquest migdia, s’ha anunciat la pujada del SMI a 1.000 euros al mes, per 14 pagues i amb caràcter retroactiu, des de l’1 de gener de 2022 i des de la UGT de Catalunya no podem més que felicitar-nos perquè, sens dubte, és un èxit sindical i respon a la reivindicació històrica que aquest sindicat va engegar tot just fa ara 15 anys, l’any 2007, quan va posar en marxa la campanya “Posa’t a 1000. Cap conveni per sota” amb la finalitat que cap conveni tingués cap categoria professional per sota els 1.000€.
Doncs bé, després de 15 anys assolim aquesta fita i és que el valor de la perseverança i de la constància són la clau per aconseguir grans conquestes laborals i sindicals com aquest augment del SMI que suposa un avenç en la línia de dignificar els sous més baixos del nostre país.
Estimem que l’augment anunciat beneficarà a Catalunya a més de 237.00 persones, el 8,3% del total de cotitzants. Això representa que el 8,9% del total de dones cotitzants es veuran beneficiades (més de 120.000) i en el cas dels homes, l’augment beneficiarà al 7,7% del total d’homes cotitzants (més de 114.000 homes).
Per a la UGT de Catalunya, tenir un salari mínim digne és una necessitat per seguir avançant en la cohesió social, territorial i sectorial i acabar amb la contínua xacra de la pobresa i erradicar les latents desigualtats salarials i pobresa laboral del nostre mercat de treball. Per a la UGT de Catalunya, tenir un salari mínim decent com a eina predistributiva és una qüestió de justícia social.