Avui ha tingut lloc l’onzena reunió de la taula de reindustrialització dels centres de treball de Nissan, on s’han presentat els projectes finalistes.

En aquesta reunió es dona per conclòs un cicle dins de la taula de reindustrialització (el d’acceptació d’ofertes i propostes per reindustrialitzar els centres de treball i les treballadores i els treballadors afectats pel tancament de Nissan) i s’inicia el període de negociació amb les empreses que han arribat fins aquí.

Cap dels projectes sel·leccionats per a la reindustrialització dels centres de treball de Nissan (Hub, Punch, Silence i GWM) és prioritari per a nosaltres. El procés de negociació es realitzarà inicialment amb l’empresa GWM perquè és la que menys informació ha aportat.

A partir d’ara entrem en una nova fase en el procés, una fase que hauria de ser ràpida situant el període per arribar a un acord a finals d’octubre.

La UGT FICA de Catalunya no donarem cap projecte per definitiu si no hi ha un acord que compleixi amb les condicions que reivindiquem.

Demanarem reunions amb totes aquestes empreses per poder valorar quines son les millors condicions de treball en aquest procés, tant pel que fa els treballadors i les treballadores de Nissan com pels de les empreses proveïdores.