UGT anima a sortir al carrer per a defensar la qualitat democràtica de la nostra societat i les reformes i conquestes socials dels últims anys

La Unió General de Treballadores i Treballadors anima a la societat a participar en actes i manifestacions convocats en tot el país per a aquest Primer de Maig, Dia Internacional del Treball, sota el lema “Per la plena ocupació: menys jornada, millors salaris”.

El sindicat considera que aquest 1 de maig ha de servir per a abordar les qüestions que realment preocupen les treballadors i treballadores i a la ciutadania en general i situar com a objectiu fonamental consolidar tots els drets que hem aconseguit en els últims anys i seguir en la senda del progrés social.

Mai, en tan poc temps, s’havia aconseguit tant a Espanya ni s’havien transformat tant les relacions laborals. Avanços com la pujada de salaris, l’augment del SMI, o un acord en matèria de pensions que garanteix el sistema, almenys, fins a 2050, són primordials i han de consolidar-se i enfortir-se.

A més, UGT centrarà les seves reivindicacions en primer lloc, en la consecució de la plena ocupació, digne, estable i de qualitat, a més, el sindicat reclama continuar millorant els salaris i aconseguir la reducció legal de la jornada de treball per a situar-nos en l’entorn europeu.

Així mateix, reclama l’impuls d’una política industrial potent, convertir en oportunitat d’ocupació de qualitat els reptes que planteja la transició energètic-ecològica, impulsar la democràcia en les empreses, i una recuperació del conjunt dels serveis públics i d’atenció a la ciutadania per al que, adverteix, és necessària una reforma fiscal que reforci l’equitat i la possibilitat de desenvolupar polítiques públiques.

Frenar l’avanç de la ultradreta

En aquest Primer de maig, UGT insisteix en la importància de participar en les pròximes eleccions al Parlament Europeu, crucials en l’actual situació convulsa mundial. Per això, i per a evitar la volta a les polítiques d’austeritat i als homes de negre que tant de mal van fer en l’anterior crisi econòmica, és essencial una majoria de progrés a Europa, perquè aquesta continuï sent un focus de llibertat i de drets.

ACTES I MANIFESTACIONS A CATALUNYA

Barcelona:

A les 11.30 hores, Manifestació des de la Plaça Urquinaona, cantonada Ronda Sant Pere fins a la Plaça d’Antoni Maura (davant de la seu de Foment del Treball)

A les 14 hores, durem a terme la botifarrada a la plaça Vázquez Montalbán, davant de la seu de la UGT de Catalunya, a la Rambla del Raval.

Terrassa:

A les 11 hores, Manifestació des de la Plaça Lluís Companys i al finalitzar, vermut popular a la seu del sindicat (C/ Unió 23).

Girona:

A les 12 hores, Manifestació des de la Plaça Independència fins a la Plaça del Vi.

Tarragona:

A les 9 hores, Acte a Reus (Pl- Dona Treballadora)

A les 10.30 hores, Acte davant del monument de Pablo Iglesias i entrega dels premis 1r de maig al Camp de Mart.

A les 12 hores, manifestació des de la Plaça Imperial Tarraco.

Lleida:

A les 10 hores, Ofrena floral al monòlit de Pablo Iglesias als Camps Elisis i, tot seguit, homenatge a les afiliades i afiliats que fa 25 anys que estan afiliades a la UGT.

A continuació, a les 12 hores, manifestació des de la Plaça del Treball fins a la Plaça de la Paeria. En acabar, vermut popular.

Tortosa:

A les 10 hores, Homenatge a Rafael Vidiella al seu monument al Parc de la Fira de Tortosa.

A les 10.30 hores, Vermut popular a la planta baixa de la seu de UGT Terres de l’Ebre.

A les 11.45 hores, concentració des de l’AV. Generalitat” Lo Carrilet” fins la plaça Espanya, davant l’Ajuntament de Tortosa.

Igualada:

A les 11.30 hores, concentració i manifestació al Pg. de Mossèn Jacint Verdaguer amb el Carrer de Sant Magí, a Igualada.

A les 12 hores, vermut popular.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí