5 DE JUNY DE 2022, DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT: “UNA SOLA TERRA”

0
324

El 5 de juny celebrem el Dia Mundial del Medi Ambient, un dia per destacar que la protecció i la salut del nostre medi ambient és una qüestió que afecta el benestar de les persones i el desenvolupament econòmic.

Aquest dia ens dona l’oportunitat d’ampliar els coneixements per reflexionar sobre la conducta responsable dels governs, de les persones, de les empreses i de les comunitats en la preservació i millora del medi ambient.

Aquesta any sota el lema “Una sola Terra”, volem manifestar la importància del nostre planeta i alertar de la triple emergència planetària i de la crisi econòmica, ecològica i social en què estem immersos i de les conseqüències de les activitats antropogèniques sobre el medi ambient, sobre els ecosistemes i la seva biodiversitat i sobre els recursos dels quals tots i totes depenem.

Amb el model de consum actual necessitaríem 1.75 planetes Terra de mitjana per satisfer les necessitats actuals de la humanitat. Aquest nombre de planetes necessaris augmenta pels països més desenvolupats ( per Espanya seria 2.5 planetes).

Des d’aquesta perspectiva, la UGT de Catalunya exigeix a les empreses i a la Generalitat de Catalunya polítiques orientades a la immediata i necessària transformació de l’economia catalana cap a un model circular de producció i de consum sota el paraigua de la transició justa, amb actuacions immediates basades en tres pilars bàsics: afrontant el repte de l’emergència climàtica, fent un ús eficient dels recursos naturals, l’energia i de la biodiversitat del nostre país i garantint que el canvi no deixi ningú enrere, que el procés de transformació cap a una economia verda, descarbonitzada, circular i digital, potenciant la industrialització ecològica com a element essencial del Pacte Verd Europeu sigui una oportunitat de progrés per a tothom.

Podeu llegir el manifest, aquí.

Més informació, aquí.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí