Aquest 19 d’octubre, s’ha dut a terme la mediació de vaga al Departament de Treball sobre el conveni del sector del metall de Barcelona. Per la UGT FICA de Catalunya, ha quedat demostrat la negativa de la Patronal envers la possibilitat d’arribar a un acord.

Durant la reunió, la Patronal no ha ofert cap proposta que permeti avançar en la negociació del mateix conveni i és per això que per part del sindicat es mantindrà la vaga. Aquesta, es durà a terme a través de dues jornades, tant el 27 com el 28 d’octubre.

Per part de la UGT FICA de Catalunya, se segueix denunciant la falta de consens per a aconseguir un conveni just i la necessitat de no perdre més poder adquisitiu a causa d’una crisi que no han produït les treballadores i treballadors del sector.

Pel que fa a la resta de convenis provincials del metall de la resta d’Estat, s’ha demostrat que els acords als quals s’han arribat aquestes setmanes han estat resultat de lluites dutes a terme per les persones treballadores.

Així doncs, la vaga es mantindrà fins a arribar a l’acord. De fet, des de la UGT FICA de Catalunya ha anunciat, a la mesa de medicació amb la UPM, que les jornades de vaga es poden allargar si després d’aquest mes no han negociat ambdues parts.

El pròxim divendres s’ha convocat novament, a una altra sessió, al sindicat per part de l’Administració, però ja han advertit que sense aprovar les seves propostes el conflicte seguirà en el sector del metall de Barcelona, seguirà creixent.