L’1 DE DESEMBRE LA UGT DE CATALUNYA ORGANITZA UNA JORNADA SOBRE EL SÍNDROME D’ESTAR CREMAT PEL TREBALL (SCT) O BORNOUT

0
215

La síndrome d’estar cremat pel treball (SCT), també coneguda com burnout o síndrome d’esgotament professional, és la resposta a una situació d’estrès laboral crònic que es manifesta amb:

  • Esgotament emocional: el treballador o la treballadora sent que els seus recursos afectius han estat superats pel dia a dia amb els usuaris.
  • Despersonalització: desenvolupament se sentiments negatius cap a les persones amb les que treballa, que es tradueix alhora en comportaments i actituds negatives cap als usuaris i/o els companys (distanciament emocional, insensibilitat, cinisme, etc.).
  • Baixa realització personal: s’avalua de forma negativa la feina, ja sigui per les dificultats de posar en pràctica els seus coneixements o per l’escassa disponibilitat de recursos que imposa la realitat. Sensació d’ineficàcia i de no fer bé la feina.

La SCT és un problema de salut laboral que es dona principalment entre els treballadors i treballadores de serveis assistencials, sanitat i ensenyament que treballen en contacte directe amb usuaris, malgrat que es pot donar també en altres sectors.

No gestionar de manera adequada el burnout pot tenir greus conseqüències en la salut mental i física dels treballadors i treballadores, a més d’afectar la qualitat del servei, la satisfacció de l’usuari i l’absentisme.

En aquesta jornada veurem com es defineix i s’identifica la SCT, els símptomes que manifesta, els factors de risc, quines són les mesures preventives i d’afrontament més adequades, així com la normativa reguladora a la que podem acollir-nos per demanar l’adopció de mesures per part de l’empresa i farem un repàs a les sentències més destacades.

Vegeu aquí el programa de la jornada: https://www.ugt.cat/wp-content/uploads/2023/11/programa_jornada-burnout_2023.pdf

Inscripció prèvia a: https://form.jotform.com/232884560674365

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí