La concentració és un pas més en la mobilització iniciada ja fa un mes, a Madrid, quan 1.500 sindicalistes integrants de les meses negociadores bloquejades o en conflicte es van reunir per denunciar la ruptura de les V Acord per a l’Ocupació i la Negociació Col·lectiva (AENC) i la manca de voluntat negociadora real de les patronals.

La UGT i CCOO van acordar traslladar a la negociació dels convenis col·lectius les demandes sindicals a l’AENC: principalment: les pujades salarials de, com a mínim, el 3,5% per aquest 2022, un 2,5% pel 2023 i un 2% per l’any 2024. En tots els casos, incorporant clàusules de revisió salarial que garanteixin el poder adquisitiu dels treballadors i les treballadores. I és que ara mateix a Catalunya tenim 73 convenis sectorials en negociació oberta, que afecten a 1.200.000 persones treballadores. Els sindicats majoritaris catalans continuem amb la voluntat inequívoca de la recuperació del poder adquisitiu dels treballadors i treballadores catalanes.

Per això, el pròxim 6 de juliol, CCOO de Catalunya i la UGT de Catalunya convoquem una nova concentració, a fi de denunciar aquests bloquejos i proposar solucions. L’acte central tindrà lloc a les 12 hores, davant la seu de Foment del Treball a Barcelona, i hi participaran els secretaris generals de UGT i CCOO de Catalunya, Camil Ros i Javier Pacheco, juntament amb diverses persones negociadores de convenis en conflicte, així com treballadors i treballadores afectades.