LA UGT FICA ACONSEGUEIX UN ACORD HISTÒRIC PER ALS AUXILIARS D’INSPECCIÓ VETERINÀRIA DE CATALUNYA

0
206

Després de diverses reunions, ahir 14 de desembre es va aconseguir tancar un acord entre els treballadors i treballadores de la plantilla d’oficials auxiliars d’inspecció veterinària (OAIV) de Catalunya, el Departament de Salut i el Departament de Treball per obrir una taula de diàleg, on analitzar i treballar en una solució consensuada per a la prestació que fan aquests companys i companyes, que són el primer pas de la garantia sanitària al sector carni.

El model que hi ha hagut fins ara encadenant contractes d’emergència no era el desitjat, però és l’únic que legalment està previst entre licitacions. Tot i així, mentre duri la taula de diàleg es mantindrà suspès el Projecte del nou Decret i es tornarà a fer un altre contracte d’emergència per poder assegurar l’abastament.

En el nou contracte temporal d’emergència es contemplaran els increments de costossalarials sobre el contracte actual, així com es respectarà les condicions laborals i salarials específiques de la plantilla actual.

La nova licitació que s’ha de fer en paral·lel al procediment d’emergència es pot prorrogar amb un màxim de 2 anys per a donar estabilitat als companys i companyes dels OAIV.

Per a la UGT FICA del Barcelones és un pas històric que les persones treballadores puguem de manera directa incidir en un decret de govern i no perdrem l’oportunitat que hem aconseguit amb el diàleg.