Aquesta setmana, els serveis jurídics de la UGT FICA de Catalunya han interposat una demanda davant del TSJC per la vulneració sistemàtica dels drets dels treballadors i treballadores del sector, ja que les taules salarials del conveni agropecuari de Catalunya de totes les categories professionals figuren per sota del Salari Mínim Interprofessional.

La UGT FICA s’ha vist abocada a interposar aquesta demanda després del fracàs de les negociacions a la Comissió Paritària del conveni i de la mediació davant del Tribunal Laboral de Catalunya (TLC). En aquest sentit, el sindicat vol posar en evidència la nul·la capacitat de diàleg que ha demostrat la patronal i la seva voluntat de bloquejar qualsevol acord.

Les persones treballadores que resten afectades pel conveni pateixen en primera persona la manca de diàleg de la patronal, ja que cobren salaris precaris, fet que s’agreujarà quan entri en vigor el SMI per al 2024 i la seva revalorització del 5% acordada pel Govern i pels Sindicats.

Des de la UGT FICA de Catalunya exigeixen que la patronal del sector s’assegui a pactar la revaloració dels salaris i no descarten qualsevol mecanisme per aconseguir-ho, ja que no és comprensible que en aquests temps existeixin salaris per sota del llindar mínim.