LA UGT FICA DE CATALUNYA NO SIGNARÁ EL CONVENI DE LES ITV SI NO CONTEMPLA LA CLÀUSULA DE REVISIÓ SALARIAL

0
269

Ahir, 15 de novembre, es va dur a terme una nova reunió per avançar en negociació del VIè Conveni de les ITV de Catalunya.

Entre els punts més importants aconseguits en la reunió, cal destacar que la patronal es fa enrere en algunes de les mesures que significaven una pèrdua de drets pels treballadors i treballadores. Entre aquestes, una de les principals en seria la voluntat de retallar els imports vinculats a l’antiguitat pels triennis 6,7 i 8 que haguessin passat del 10% actual, al 3,8%. També va decaure de la negociació, la voluntat de no complementar al 100% les contingències comunes o per accident de treball. Totes dues parts van acordar traspassar a una comissió específica el fet de tractar el tema de l’absentisme.

Pel que fa al salari, les posicions entre sindicats i patronal encara són totalment llunyanes, ja que l’empresa no vol contemplar la clàusula de revisió salarial d’acord amb l’IPC. Justament aquest fet, portaria a una pèrdua de poder adquisitiu per part de la plantilla.

La pròxima reunió tindrà lloc el 2 de desembre on s’espera que la patronal es posicioni a favor de situar sobre la taula avanços salarials i socials pels treballadors i les treballadores.