Com cada any, la Unió General de Treballadores i Treballadors de Catalunya reivindicarem un nou 25 de Novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones.

Aquest 25N volem fer una crida al conjunt de treballadores i treballadors i a tota la ciutadania en general, per a què es sumin a la denúncia i repulsa de totes les formes de violència masclista, dels més greus a aquells altres que romanen invisibles però igualment malmeten la salut, la llibertat, la seguretat, l’autonomia i la dignitat de totes les dones.

En l’àmbit laboral la violència que s’exerceix vers les dones és l’assetjament sexual i per raó de sexe, encara per desgràcia segueixen sent molt ocultes i poc visibles en la nostra societat. La bretxa salarial també és un altre tipus de violència vers les dones, que ens condemna a viure amb menys guanys que els homes, i no només es reflexa en el salaris, sinó també en les pensions i a la vegada a les prestacions que rebran. La violència econòmica, és també reconeguda per la llei catalana com una de les violències vers les dones.

Des de la UGT de Catalunya exigim:

Aprofitar la negociació col·lectiva per obligar les empreses a incloure protocols antidiscriminació i d’inclusió del fet trans. Fer dels centres de treball un lloc d’inclusió i no d’exclusió.

Exigim tolerància zero amb totes les violències masclistes, denunciant i participant activament en la prevenció i protecció de l’assetjament sexual i per raó de sexe a la feina.

Materials per a descarregar:

Programa Jornada 25N
Infografia Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra les dones
Manifest UGT-CCOO: 25-N, Dia internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones
Manifest UGT: 25-N. Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí