El dissabte 26 de març de 2022 de 20,30 hores a 21,30 hores celebrarem una nova edició de l’Hora del Planeta

Cada any, a les 20,30 hores de l’últim dissabte de març, milions de persones de més de 190 països i territoris s’uneixen per crear consciència dels problemes a què s’enfronta el nostre planeta. Milions de persones participen en un dels esdeveniments més rellevants per conscienciar al món de la importància que té la lluita contra el canvi climàtic d’origen humà, en un moviment per al futur de les persones i del planeta, símbol de solidaritat i de voluntat de canvi.

Dissabte, 26 de març a les 20,30 hores es convoca a un moviment global en defensa del medi ambient i les persones, apagant les llums d’edificis i monuments durant 60 minuts de manera simbòlica per conscienciar sobre l’eficiència energètica.

Les activitats humanes i el malbaratament dels recursos naturals estan posant en perill el nostre planeta. La necessitat urgent de canvi del model energètic en el consum que fem de l’energia és una realitat. El canvi climàtic ens mostra els seus efectes més negatius sobre el medi ambient: canvis en la temperatura de l’atmosfera, augment de fenòmens meteorològics extrems com la sequera, inundacions, desglaç, augment del nivell del mar, canvis que afectaran les poblacions humanes, els éssers vius i el seu desenvolupament i supervivència. L’Hora del Planeta pretén conscienciar la població mundial de la necessitat d’actuar per frenar aquest canvi climàtic.

Enguany, l’Hora del Planeta tindrà lloc abans de la conferència de les Nacions Unides per a la naturalesa i la biodiversitat que se celebra a Kunming, a la Xina, i es pretén acumular un gran suport i que l’esdeveniment pressioni els líders mundials perquè prenguin mesures fermes a l’hora de protegir la biodiversitat. En aquest context, cobrarà encara més rellevància el concepte One Health perquè després de la pandèmia cada vegada és més evident que només podem viure com a éssers humans sans en un planeta que també ho estigui.

Des de la UGT de Catalunya us animem a participar en aquest acte d’apagada de llums i a demostrar públicament el vostre compromís i suport en la defensa del planeta.

Podeu consultar més informació en aquest enllaç.