OBJECTIUS SINDICALS 2024

0
147

El 2023 ha sigut un any de lluita sindical, de defensa de les persones i de consecució de més i millors drets, però encara queda molt camí per fer i és per això que el 2024 continuarem treballant i lluitant per una societat més justa, cohesionada, igualitària i amb més drets.

Des de la UGT de Catalunya treballarem durant el 2024 per a la consecució dels següents objectius sindicals:

1. PRESSUPOSTOS SOCIALS

Reclamarem uns pressupostos socials per a Catalunya, capaços de reactivar la nostra economia, acabar amb les situacions de desigualtat i vulnerabilitat de la població i garantir la protecció social de la ciutadania.

2. SALARI MÍNIM DE REFERÈNCIA CATALÀ

Treballarem per assolir un salari mínim de referència català (1.372 euros = 60% del salari mitjà a Catalunya) que garanteixi un salari digne i ajustat a la realitat socioeconòmica del territori. Cal assolir un gran pacte de país que tingui com a objectiu acabar amb la pobresa laboral a Catalunya.

3. REDUCCIÓ DE LA JORNADA

La reducció de la jornada ha de ser una realitat. Caminem cap a les 32 hores setmanals. Reducció de la jornada per llei, ara!

4. NEGOCIACIÓ COL·LECTIVA

Enfortir la negociació col·lectiva, traslladant-hi els mandats de les normes als convenis col·lectius per millorar les condicions laborals.

5. MÉS OCUPACIÓ, MENYS ATUR

Treballar per la plena ocupació amb treball digne i la reducció de l’atur. Continuar exigint unes polítiques públiques d’ocupació eficients i un Servei Públic d’Ocupació de Catalunya referent per a les persones i les empreses.

6. SEGURETAT I SALUT

Exigir un treball segur i saludable per acabar amb la xacra de la sinistralitat laboral, garantint una gestió efectiva dels riscos psicosocials a la feina que vetlli per la salut mental dels treballadors i les treballadores.

7. IGUALTAT

Incorporar la perspectiva de gènere en tots els àmbits del treball i la societat. Avançar cap a una societat més igualitària i oberta.

8. PACTE PELS SERVEIS PÚBLICS

Reclamarem un pacte pels serveis públics. Protegir i impulsar l’estat del benestar —l’educació, la sanitat, les pensions i els serveis socials— defensant els drets socials i abolint les desigualtats i les discriminacions. És hora d’un gran pacte pels serveis socials.

9. TRANSICIÓ JUSTA

Treballar per fer realitat el canvi de model productiu, de consum i de mobilitat, que ens faciliti la transició ecològica justa cap a una societat més equitativa, sostenible i connectada, capaç de fer front als nous escenaris economicolaborals, socials i mediambientals causats per l’emergència climàtica.

10. DIÀLEG SOCIAL

Seguir enfortint i avançant en el diàleg social en el marc català de relacions laborals.

En aquest document, trobaràs una anàlisi dels drets aconseguits durant l’any 2023 i la perspectiva sindical per aquest 2024.

En aquest document, trobaràs una anàlisi dels drets aconseguits durant l’any 2023 i la perspectiva sindical per aquest 2024.