UGT FICA DE CATALUNYA DENUNCIARÀ ACCIONA PER RESCINDIR UNILATERALMENT EL CONTRACTE AMB NISSAN I ACOMIADAR 556 PERSONES AMB UNA INDEMNITZACIÓ MÍNIMA

0
441

En cap punt de l’article 51 de l’Estatut dels Treballadors es contempla la possibilitat d’acomiadar per la rescissió unilateral de contracte

UGT FICA de Catalunya denunciarà Acciona per haver decidit trencar unilateralment el contracte que té amb Nissan i obrir un procés d’acomiadament col·lectiu per a les 556 persones que treballen directament per a Nissan a les plantes de Zona Franca i Sant Andreu.

Des del nostre sindicat denunciem la mala fe d’Acciona en trencar la relació mercantil que finalitzava el mes de març de 2021, quan Nissan ha acordat que continuarà la seva activitat fins al 31 de desembre de 2021. En cap punt de l’article 51 de l’Estatut dels Treballadors es contempla la possibilitat d’acomiadaments per la rescissió unilateral de contracte, rescissió que Acciona vol argumentar per incompliments per part de Nissan, incompliments que no s’han pogut demostrar en el procés de negociació.

UGT FICA de Catalunya denuncia que Acciona ha aprofitat per emparar-se en la reforma laboral per acomiadar la plantilla que té dins de Nissan amb la indemnització mínima que marca la llei, 20 dies per any treballat amb un màxim de 12 mesos, després d’un mes de negociacions on no ha lliurat la documentació requerida per demostrar les causes. Acabat el període de negociacions sense acord possible, sindicats i administració ens vam aixecar de la mesa negociadora amb l’esperança de futurs acostaments i negociacions, perquè encara quedaven 15 dies fins a l’aplicació de la mesura. Perplexos, Acciona va avisar ahir les organitzacions sindicals que assessoren en la mesa negociadors mitjanç un missatge telefònic, alhora que avisa els afectats per acomiadament de la transferència bancària amb què fa efectiu l’acomiadament amb data 2 d’octubre.

Denunciem que Acciona ha deixat clar que en cap cas ha volgut tornar a treballar amb Nissan i ha dinamitat tot pont de negociació amb les organtizacions sindicals, aprofitant els elements més lesius de la reforma laboral per acomiadar tota la plantilla.