UGT FICA de Catalunya aconsegueix que els 2.000 visitadores i visitadors mèdics que treballen a Catalunya puguin tornar a accedir a l’àmbit sanitari, el seu lloc de treball natural, després que no poguessin entrar-hi des de març de 2020

UGT FICA de Catalunya es mostra satisfeta per l’anunci que a partir de dilluns, 18 d’octubre, els visitadors i les visitadores mèdiques de Catalunya podran tornar a accedir a l’àmbit sanitari, el lloc de treball natural d’aquestes i aquests professionals. L’acord per permetre el retorn del col·lectiu als centres mèdics ha arribat després que la UGT FICA de Catalunya convoqués una concentració davant del Departament de Salut, on ens vam reunir amb l’actual secretària d’Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut, Meritxell Budó, qui es va comprometre a acabar amb aquest greuge que afecta 2.000 visitadores i visitadors mèdics, que veien perillar el seu lloc de feina.

Actualment Catalunya és l’única comunitat que manté la prohibició d’accés de les visitadores i els visitadors mèdics als centres mèdics, que és el lloc natural on aquestes i aquests professionals han de desenvolupar la seva feina. Des que es va declarar l’estat d’alarma el març de 2020, no hi han pogut tornar a entrar, una decisió que des de la UGT FICA de Catalunya trobem del tot injustificada, encara més si tenim en compte la situació sanitària actual per accedir als centres de salut. Prop de 2.000 visitadores i visitadors mèdics veien perillar el seu lloc de feina si Salut els seguia impedint l’entrada.