Com cada any, la Unió General de Treballadores i Treballadors de Catalunya reivindicarem un nou 25 de Novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Contra les Dones.

Aquest 25N volem fer una crida al conjunt de treballadores i treballadors i a tota la ciutadania en general, per a què es sumin a la denúncia i repulsa de totes les formes de violència masclista, dels més greus a aquells altres que romanen invisibles però igualment malmeten la salut, la llibertat, la seguretat, l’autonomia i la dignitat de totes les dones.

En l’àmbit laboral la violència que s’exerceix vers les dones és l’assetjament sexual i per raó de sexe, encara per desgràcia segueixen sent molt ocultes i poc visibles en la nostra societat. La bretxa salarial també és un altre tipus de violència vers les dones, que ens condemna a viure amb menys guanys que els homes, i no només es reflexa en el salaris, sinó també en les pensions i a la vegada a les prestacions que rebran. La violència econòmica, és també reconeguda per la llei catalana com una de les violències vers les dones.

Des de la UGT de Catalunya exigim:

  • Aprofitar la negociació col·lectiva per obligar les empreses a incloure protocols antidiscriminació i d’inclusió del fet trans. Fer dels centres de treball un lloc d’inclusió i no d’exclusió.
  • Exigim tolerància zero amb totes les violències masclistes, denunciant i participant activament en la prevenció i protecció de l’assetjament sexual i per raó de sexe a la feina.
  • Instem al Govern i els governs autonòmics i locals que dediquin els recursos necessaris, especialment els econòmics, i que garanteixin en tots els àmbits que els són propis serveis de prevenció i d’atenció integral a les víctimes de totes les violències masclistes.
  • Subratllem la importància de l’àmbit laboral per garantir que els centres de treball siguin espais segurs per a l’autonomia de les dones supervivents a les violències masclistes i lliures de discriminacions.

Com cada any participarem en la Manifestació Unitària Prou violències masclistes. S’ha Acabat!, organitzada per Novembre Feminista, i on la Unió General de Treballadores i Treballadors de Catalunya en forma part.

El lloc de trobada de la UGT serà a les 18,15h. al Passeig de Gràcia davant del Palau Robert.

Informació actes 25N al Barcelonès:

Organitza: Secretaria d’Igualtat UGT de Catalunya

Dia: Dimarts 21 de novembre
Hora: De 15 a 17 hores
Lloc: Sala de Les Brigades Internacionals de la UGT de Catalunya (Rambla de Santa Mònica 10 de Barcelona)

Organitza: Novembre feminista (del qual la UGT en forma part)

Dia: Dissabte 25 de novembre
Hora: 18,30h
Lloc: Punt de trobada UGT 18,15 hores a Passeig de Gràcia, davant del Palau Robert.
Manifestació Unitària “Prou violències masclistes, s’ha acabat!”

MATERIAL