El passat dijous 15 de setembre, es va dur a terme la primera reunió del conveni del metall de la província de Barcelona el qual afecta un gran nombre de treballadors i treballadores. En aquesta trobada, la Unió Patronal del Metall va posar damunt de la taula les seves principals línies de negociació que passen per un conveni de només un any, amb un increment salarial del 2% efectiu en un sol pagament (sense compensació i absorció i sense incorporar-ho a taules salarials) i sense entrar a negociar res amb relació a la jornada laboral.

Amb una inflació desbocada que supera al 10%, des de la UGT FICA es considera una irresponsabilitat presentar aquestes línies de negociació. És inassolible la pèrdua de poder adquisitiu que patirien els treballadors i treballadores. La conjuntura geopolítica i econòmica no hauria de considerar-se excusa per continuar disminuint i empobrint al personal de les empreses.

És important recordar que l’any passat, l’UPM es va negar a pagar el 4% pactat en el conveni col·lectiu i que es va haver de dur a judici el conflicte, on el TSJC va donar la raó al sindicat i la patronal va haver de claudicar.

Des de la UGT FICA de Catalunya s’exigeix una rectificació immediata de la Patronal. Si persisteix en els seus posicionaments, els treballadors i les treballadores del sector es veuran obligats a iniciar un procés de conflicte a les empreses afectades.