Els treballadors i les treballadores de les empreses d’Inspecció Tècnica de Vehicles de Catalunya es troben en una situació de bloqueig en la negociació del seu conveni col·lectiu.

Per part de la Federació d’Indústria, Construcció i Agro de la UGT FICA de Catalunya i la resta de les organitzacions sindicals, que han format part de la negociació, han comunicat que la patronal AECAT ITV de Catalunya, es va comprometre en presentar una proposta d’increment salarial a la reunió programada el 15 de setembre i la mateixa patronal, va anul·lar un dia abans la reunió al·legant que no estaven en disposició de presentar una proposta en matèria salarial.

Val a dir que, la patronal, s’ha mostrat poc receptiva a incloure millores en el conveni sobre les condicions de treball i els drets de les persones treballadores. De fet, totes les propostes giren en el sentit contrari: pretenen retallar drets i empitjorar condicions de treball.

Per part de les organitzacions sindicals, es vol posar de manifest que la patronal ha incomplert amb el seu compromís d’abordar el tractament del salari i la incomprensiva proposta de suspendre les reunions, ja que fa 9 mesos que duren les negociacions i encara no han presentat cap proposta salarial.

Les tres organitzacions sindicals han decidit iniciar una campanya d’informació i de mobilització per tal de desbloquejar la negociació del conveni i no es descarta que aquesta situació pugui desencadenar una vaga a tot el sector en defensa del nostre conveni.