LA UGT DE CATALUNYA POSA EN MARXA LA CAMPANYA #JoTreballoGratis 2023: DEL 29 DE NOVEMBRE AL 31 DE DESEMBRE

0
203

Com cada any des de 2016, la Unió General de Treballadores i Treballadors de Catalunya tornem a posar en marxa la campanya #JoTreballoGratis.

L’objecte d’aquest campanya és denunciar la discriminació salarial que suportem les dones amb ocupacions retribuïdes en la Unió Europea. Com a conseqüència, a l’Estat espanyol, les dones treballarem de franc 33 dies l’any, des del 29 de novembre i fins al 31 de desembre.

Aquesta campanya es recolza en l’estadística facilitada per Eurostat, sobre les diferències salarials entre dones i homes en salari hora.

Eurostat és l’oficina estadística de la Comissió Europea, que produeix dades sobre la Unió Europea i promou l’harmonització dels mètodes estadístics dels Estats que la componen.

El percentatge de bretxa en el conjunt de la Unió Europea, reflexa que les dones percebem de mitjana un 12,7% menys que els nostres companys homes (bretxa salarial en salari/hora segons la font Eurostat amb dades de 2023).

Per a entendre les dates d’aquesta reivindicació, en el conjunt de la Unió Europea i a Espanya, des de la CEC-UGT s’ha elaborat un petit informe on es recull el context, la normativa europea i les nostres reivindicacions.

En aquest enllaç us podeu descarregar tot el material de la campanya, tant els cartells com l’informe que ha elaborat des de CEC-UGT.

Per conèixer més a fons la bretxa salarial a Catalunya us recordem l’Informe de Bretxa salarial: “Del principi jurídic de la bretxa salarial de gènere a la realitat del mercat de treball a Catalunya”, elaborat per la UGT de Catalunya al mes de febrer de 2023.

Per poder combatre la bretxa salarial a les empreses disposem de la Guia per a l’aplicació de la igualtat retributiva entre dones i homes elaborada en el  Consell de Relacions Laborals de Catalunya.