MANIFEST DE LA UGT DE CATALUNYA DAVANT LES ELECCIONS AL PARLAMENT DE CATALUNYA #14F

0
488

El 14 de febrer la ciutadania de Catalunya està cridada novament a les urnes. Aquests comicis se celebren en un escenari sense precedents, marcat profundament per l’esclat de la pandèmia de la covid-19, tot just fa un any, que ha provocat una crisi sanitària, econòmica, laboral i social arreu del país.

La UGT de Catalunya entenem la participació electoral com el mecanisme fonamental per garantir el bon funcionament de les democràcies modernes. El govern que surti del 14-F serà l’encarregat de gestionar la sortida de la crisi. Creiem en la participació política com a eina per resoldre conflictes i establir escenaris de negociació i concertació. Per aquesta raó, animem sempre a la participació massiva dels electors i electores. Ara és més necessària que mai.

L’escenari social i econòmic que ha produït la pandèmia de la covid-19, ha posat en relleu totes les deficiències estatals i autonòmiques que fa anys que denunciem des de la UGT de Catalunya. La crisi de la covid-19 ha enfonsat la nostra economia. Ha quedat demostrat que s’ha de replantejar el nostre model productiu i que hem d’acabar amb les darreres reformes laborals que portem anys arrossegant. El col·lapse multilateral que ha produït la pandèmia també ha posat en evidència les deficiències del sector públic, menystingut a base de retallades als últims anys. Les successives retallades en sanitat, educació i en el sistema de pensions han demostrat que ja no gaudim del mateix estat de benestar que fa dues dècades. Aquells països on la inversió pública és més gran són els que han sortit més enfortits d’aquesta crisi sanitària. La UGT de Catalunya, per garantir els drets de la classe obrera de Catalunya, exigim un augment immediat de la despesa pública.

Aquesta pandèmia que està suposant la pèrdua de milers de vides, també està comportant la destrucció de milers de llocs de treball i el tancament de centenars d’empreses, però també l’augment de l’estat de vulnerabilitat de moltes persones i l’increment de les desigualtats socials, a la vegada que s’ha fet visible la precarietat de moltes de les feines essencials i la sobrefeminització d’aquestes. I tot això quan la majoria de la població encara no ens havíem recuperat dels efectes de la darrera crisi econòmica, de la qual només n’havien beneficiat els grans capitals.

No podem demorar més la reconstrucció i reactivació del país. Necessitem un govern capaç d’arribar a acords i consensos que estableixin el full de ruta que Catalunya necessita amb mesures urgents que ens permetin a curt termini superar aquesta crisi, però també amb mesures a mig i sobretot llarg termini, que permetin accelerar les transformacions cap a un model econòmic i productiu més just, solidari i sostenible, que afronti el repte tecnològic i climàtic, i amb una mirada roja, verda i lila, que posi al davant de tot la salut i el benestar de les persones.

I tots aquest canvis han de produir-se des del respecte. Per aquesta raó, la UGT instem a tota la classe treballadora a defensar-nos del racisme i del feixisme. Per això demanem que a les properes eleccions de febrer, i la resta que vinguin, STOP A LA ULTRADRETA.

Així mateix, la nostra organització exigeix que es retorni a la normalitat democràtica de manera urgent. Catalunya ha hagut d’avançar novament les eleccions per quarta vegada en 10 anys. Des de les passades de l’any 2017, no s’ha aconseguit desjudicialitzar la política. Tot i haver reobert la taula de diàleg entre el govern de l’Estat i la Generalitat, és indispensable que la negociació, principi rector de la UGT, sigui efectiva. Els problemes polítics necessiten solucions polítiques

La UGT de Catalunya fa una crida als futurs diputats i diputades resultants d’aquests comicis perquè es comprometin a treballar per sortir de l’immobilisme actual amb actuacions concretes i contundents, que iniciïn el camí de la recuperació i reactivació econòmica amb la consideració absolutament prioritària de les persones i dels col·lectius més vulnerables, garantint unes condicions de vida dignes per a tothom, sense deixar ningú enrere i sobre criteris d’igualtat i justícia social i climàtica.

Per tot això, la UGT de Catalunya demanem la participació de la ciutadania a les urnes el proper dia 14 de febrer.