Prop de 97.000 treballadors i treballadores del sector de la construcció a la província de Barcelona cobraran finalment l’increment pactat del 2,5% per al 2021. UGT FICA de Catalunya ha obligat la Comissió Paritària Estatal a intervenir per fer complir a la patronal les taules salarials

Avui dimarts, 5 d’octubre, la Comissió Paritària Estatal ha signat les taules del conveni de la construcció de la província de Barcelona. Des que s’obligà a complir amb l’increment salarial fixat en el conveni general –increment salarial d’un 2,5% per al 2021–, la patronal s’ha negat a signar les taules salarials del conveni aprofitant la conjuntura causada per la pandèmia. Barcelona era l’única província de tot l’Estat on no s’havia fet aquest increment salarial. Des de la UGT FICA de Catalunya sempre hem denunciat que la situació epidemiològica no podia ser l’excusa per no abonar uns increments salarials ja pactats.

Des de la UGT FICA de Catalunya sempre hem considerat inacceptable aquest posicionament, que trencava amb la tradició històrica de concertació i negociació col·lectiva a Catalunya, que ha permès grans exemples d’èxit.

Davant la situació provocada per la patronal, i per donar resposta a la nostra preocupació, vam convocar una mediació en el mes de juliol davant del Departament de Treball per intentar arribar a un acord i donar compliment a allò pactat tant en el conveni general com en el provincial. Davant l’immobilisme de la patronal vam instar el mecanisme que recull el conveni general en aquesta matèria per donar compliment als pactes pel que fa a l’increment salarial, obligant la Comissió Paritària Estatal a intervenir perquè els 97.000 treballadors i treballadores del sector de la construcció de la província de Barcelona puguin cobrar l’increment salarial pactat.

Taules Salarials 2021