UGT FICA ARRIBA UN ACORD TRANSACCIONAL A ACCIONA

0
535

UGT FICA de Catalunya ha arribat a un acord transaccional per a la plantilla del centre de treball d’Acciona Facility Services en la planta de Nissan Motor Ibérica, en una reunió mantinguda ahir al vespre a la seu de la Federació d’Indústria, Construcció i Agroalimentació de la UGT de Catalunya, entre el nostre sindicat, la direcció d’Acciona i Col·lectiu Ronda.

L’acord amplia garanties i contempla:

  • recol·locació d’un mínim de 80 persones al llarg de l’any de compromís adquirit.
    garantia d’ocupació.
  • indemnització de 52 dies per a les persones que acabin vinculació amb Acciona i de 50 dies per als recol·locats amb treballs de coma mínim 6 mesos de duració.
  • garanties de pagament de 300 a 2.200 euros addicionals en el cas que no hi hagi recol·locació o el treballador o treballadora perdi el lloc de feina en els pròxims dos anys.
  • s’obre una finestra temporal on les persones adherides a l’opció de 52 dies puguin canviar a la de reindustrialització que és la que hem canviat tot buscant primar l’ocupació.

UGT FICA de Catalunya reitera que no són veritat les informacions propagades per CCOO i CGT on se’ns acusava de no haver volgut acceptar les millores que ells havien negociat. Des de la UGT FICA de Catalunya sempre hem volgut pactar i millora les condicions de sortida de la plantilla d’Acciona. De totes i tots els treballadors, independentment de la seva afiliació, així com vàrem demostrar en la taula de l’ERO de setembre de 2020. Finalitzada la fase de negociació, vàrem pactar una demanda amb CCOO i CGT, a la qual es van sumar la resta de sindicats més endavant.

UGT FICA de Catalunya vam reunir-nos amb les diferents administracions, Departament de Treball i Ministeri d’Indústria, per fer pressió, així com ho vàrem fer en empreses públiques i privades on hi havia una relació amb Acciona, per tal de visualitzar quina fórmula emprava la companyia per acomiadar aprofitant el conflicte de Nissan. Aquestes accions van donar el seu fruit i van permetre obrir una taula de diàleg entre la més alta direcció d’Acciona i tots els sindicats representats en el comitè d’empresa.

UGT FICA de Catalunya mai no ha vetat ningú en aquesta taula de negociació, tampoc a formacions diametralment contràries a les defensades per nosaltres. Ens importava poder arribar a un acord. No hem fallat a cap de les reunions oficials on érem convocats, mai ens hem reunit d’amagat de ningú. En canvi, CCOO i CGT, amb representació minoritària no hi han assistit. UGT, CSIF i USOC, així com totes les persones que s’han unit a aquest acord, som gairebé el 90% de la plantilla. Animem a CCOO i CGT a què compleixin amb la seva paraula i se sumin a aquest acord real.