UGT FICA EXIGEIX LA JORNADA INTENSIVA A LA CONSTRUCCIÓ DEGUT A L’ONADA DE CALOR

0
371

Aquest divendres, segons les previsions meteorològiques, és possible que arribem a pics de calor inaudits per l’època de l’any que som. Aquest fenomen és cada cop més freqüent en el nostre país.

Els treballadors i les treballadores de la construcció, ocupen els seus llocs de treball a la intempèrie, amb esforços físics continuats i són les principals víctimes d’aquesta situació.

Preveient el que pot passar, la UGT FICA de Catalunya va començar a treballar a través de la mesa de la sinistralitat possibles solucions, ja que consideraven que l’anticipació i planificació pot salvar vides.

Malgrat les contínues exigències, la patronal segueix inamovible considerant que quan s’assoleixen temperatures superiors als 31 graus, s’ha de procedir a fer jornada continuada. La majoria de les CCAA de l’Estat i de les seves patronals ja contemplen aquesta possibilitat.

Malauradament, cada any hi ha treballadores que són ferides de gravetat o fins i tot un cop de calor les ha dut a la mort. Per aquest motiu si el clima evoluciona, exigim que la patronal també ho faci. L’immobilisme de la patronal no és cap solució. Després de reiterades reunions no hi ha hagut cap moviment, realitat que podria portar a considerar-los còmplices de qualsevol ferit o mort que hi pugui haver.