Per commemorar el Dia Internacional de les Dones, el divendres dia 8 de març, a les 12:30h, la Secretaria d’Igualtat i Formació de la Unió General de Treballadores i Treballadors de Catalunya durà a terme un acte reivindicatiu al carrer, davant de la seu del sindicat a Rambla del Raval 29, a Barcelona, amb el suport de la UGT FICA, UGT Serveis Públics, la FeSMC-UGT i l’Avalot – Joves de la UGT de Catalunya.

L’Eva Gajardo, secretària d’Igualtat i Formació de la UGT de Catalunya, serà la conductora de l’acte i farà un parlament entorn d’aquest 8M i just en acabar, es farà un minut de silenci. A continuació, intervindran les representants d’igualtat de les tres federacions de l’organització: la Neus Massana de la UGT-FICA de Catalunya, Ivette Barrachina de Serveis Públics i la Betty Costa de la FeSMC. També comptarem amb les intervencions dels nostres organismes: la Laura Bonet, portaveu Nacional de l’Avalot-Joves de la UGT de Catalunya, la Mª Àngels Gómez, de Jubilats i Jubilades UGT de Catalunya, la Mariana Isla, directora de AMIC-UGT Catalunya, la Sally Revuelta, de Sindicalistes Solidaris UGT Catalunya i la Vanessa López, de CTAC UGT Catalunya.

Per tancar els parlaments intervindrà en Camil Ros, secretari general de la UGT de Catalunya.

Realitzarem una PERFORMANCE al carrer sota el nom “CORRESPONSABLES” i finalment, cap a les 13.30h ens reunirem a l’Avalot on es realitzaran activitats i un vermut. A partir de les 17h, sortirem conjuntament des de la seu cap a la Manifestació Unitària que ha organitzat el Moviment Feminista a Barcelona. El punt de trobada del sindicat serà al C/Muntaner-Gran Via (muntanya-esquerra) i acabarà a Arc de Triomf.

En aquests enllaços, consultar el cartell i manifest.

Paral·lelament, hi haurà actes arreu del territori pel 8 de març:

Dilluns 4 de març:

  • Granollers: Durant tot el dia, a la seu de la UGT del Vallès Oriental (c/ Esteve Terrades, 30), es durà a terme l’activitat “Vine a celebrar amb nosaltres el 8M. Decorem la seu de la UGT durant la setmana”.

Dimarts 5 de març:

Dimecres 6 de març:

Dijous 7 de març:

Divendres 8 de març:

  • Barcelona: Acte reivindicatiu a les 12.30h, al carrer davant de la seu de la UGT de Catalunya, al raval- A les 13.30h, activitats i vermut a l’Avalato i a les 17h sortida conjunta cap a la manifestació unitària organitzada per Moviment Feminista.
  • Tortosa: A partir de les 10h, es duran a terme tallers i activitats i a les 12h lectura del manifest conjunt a la Plaça del Mercat de Tortosa.
  • Lleida: A partir de les 10.30h, a la seu de la UGT de Lleida (Edifici La Llotja, 2na planta): 10.30h trobada grupal i photocall al vestibul de la 2na planta. A les 11h, taller transformador “ANALITZEM COMPORTAMENTS I REDEFINIM ROLS” per l’Eva Donat Veiga (comunicòloga i periodista experta en comunicació social i personal), per incriure’s aquí. Vermut lila a les 12.30h i finalment, a les 18h concentració i manifestació del 8M (punt de trobada, Ricard Vinyes davant de Sanitat).
  • Granollers: A les 11h, a la Plaça de l’Esglèsia de Granollers, es farà una concentració i lectura de manifest del 8-M.
  • Sabadell: Tot el dia, es realitzarà un taller “Prepara la teva pancarta i surt al carrer” a la seu de la UGT Vallès Occidental de Sabadell, Rambla 73.

Dissabte 9 de març:

Dissabte 11 de març:

  • Manresa: Jornada “Nous permisos de conciliació laboral, en els sectors públic i privat”, ponents Eva Gajardo (secretària d’Igualtat i Formació de la UGT de Catalunya) i Eva Suñé (secretaria d’Igualtat i Formació de la UGT Bages-Berguedà a la Sala d’actes de la UGT Bages-Berguedà a les 10h. Incripcions aquí.

Dimecres 13 de març:

Divendres 15 de març:

  • Badalona: Acte central del 8-M: compartir experiències sindicals de delegades feministes de la UGT; Reconeixement i lliurament d’honor a la labor sindical a delegades sèniors; Jocs i dinàmiques de grup; Karaoke feminista; Exposició fotogràfica històrica de dones sindicalistes; Tancament amb “fes la botifarra al patriarcat”, davant la Seu de UGT Badalona, a la plaça del Mag Li-Chang de 10h a 14.30h.

Dimecres 20 de març:

Dimarts 26 de març:

Dimecres 10 d’abril: