La UGT denuncia que el grup Osborne vol deixar sota mínims la mítica planta d’Anís del Mono a Badalona. La decisió de deslocalitzar-ne produccions als cellers del Port de Santa María (Cadis) no obeeix a causes econòmiques ni organitzatives o productives, encara que aquestes últimes siguin l’excusa per aplicar la reforma laboral en tot el seu esplendor i acomiadar per 20 dies per any treballat un total de 5 treballadors i treballadores d’una plantilla total de 8 persones. Entre les persones afectades hi ha antiguitats de 31, 21, 15, 7 i gairebé 2 anys i, fins i tot, han afectat la representació dels treballadors i les treballadores.

El grup Osborne no només ha mentit a la plantilla, sinó que no ha donat la informació pertinent a la delegada de la UGT, fent-los signar amb presses les notificacions d’acomiadament. La UGT FICA i la Unió Comarcal del Barcelonès Nord, amb la plantilla d’Anís del Mono al capdavant, no es deixaran intimidar per les decisions que pren la direcció de la companyia, que s’omple la boca per parlar d’ “estar al territori”, però que només vol aquesta pertinença per fer-se la foto.

Esperem que l’empresa, que encara no s’ha posat en contacte amb el nostre sindicat, modifiqui la seva actuació, reflexioni i puguem seure en una taula de diàleg per abordar si hi ha causes que justifiquin aquesta decisió i quines són les possibles solucions. Però, insistim, des del diàleg i la negociació.

En els propers dies abordarem un calendari de mobilitzacions i accions. Anís del Mono no són només les 8 persones que integren la plantilla: Anís del Mono és tot Badalona.